Kedves Versenyzők, Felkészítők!Véget ért a versenyünk, meg vannak a győztesek, helyezettek:1. helyezett lett az Elektromos Legyek csapat a Szegedi Fekete István Általános Iskolából.​​​​​

A csapat tagjai:

  • Csala Hanga Bernadett
  • Kovács Nimród
  • Sári Balázs


Felkészítő tanár: Gauder Graciella2. helyezett lett a Piaköbön csapat az Egri Dobó István Gimnáziumból.

A csapat tagjai:

  • Aradi Hanna Adelina
  • Kis Blanka
  • Stefán Laura Nikolett

Felkészítő tanár: Pecsenye Pál3. helyezett lett a CVÁI csapat a Celldömölki Városi Általános Iskolából.

A csapat tagjai:

  • Kozma Petra
  • Süle Patrik
  • Szabó Márton

Felkészítő tanár: Pálné Horváth Katalin​​


Kedves Diákok!

Gratulálunk minden versenyzőnek, nagyon szép teljesítményt nyújtottatok mind a kilenc állomáson. Reméljük, hogy jól is éreztétek magatok, mindig szívesen fogtok emlékezni a Celldömölkön eltöltött napokra! Hozzátok el családjaitokat is, ha tetszett a vidék!

Kedves Felkészítő Kollégák!

Nektek is nagyon köszönjük, hogy rengetek munkátok mellett szakítottatok időt a csapatok felkészítésére, köszönjük, hogy elhoztátok a tanulóitokat Celldömölkre! Reméljük, Ti is nagyon jól éreztétek magatok, el fogtok még látogatni hozzánk!Természetesen nem csak a döntőn részt vevőknek tartozunk köszönettel, hanem az összes regisztrált csapatnak, akik vették a fáradságot, hogy készüljenek és megoldják a feladatsorokat.Ezúton is köszönjük minden támogatónknak a segítségét! ​​A verseny szervezőinek nevében:

Söptei Eszter és Viola IstvánKoszorúzás az iskolában

​​​

Eredményhirdetés 1

Eredményhirdetés 2​​

Eredményhirdetés 3​​

Eredményhirdetés 4

Lufik elengedése​​​

Koszorúzás az Eötvös-emlékoszlopnál​​​

Vas Népe​​​A döntő feladatlapjait gyűjtjük be, szkennelve a regisztrációs e-mail címetekre el fogjuk küldeni az elért helyezésetekkel és pontszámotokkal együtt.

Kis türelmet kérünk!


​​​​

​​​​​​​​​

Eötvös Loránd

Országos Természettudományi Verseny

           A verseny fővédnöke Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.


Eötvös Loránd 1891-ben az akkor elkészült Eötvös-ingával méréseket végzett a Ság hegyen, hogy műszere használhatóságát ellenőrizze. A hegy akkor még bányászattal nem torzított alakja lehetővé tette, hogy a mérési eredményeket összehasonlítsák az elméleti úton kapott értékekkel.Iskolánk, a Celldömölki Városi Általános Iskola ennek emlékére 1991 óta minden év májusában megrendezte az Eötvös Loránd Megyei Fizikaversenyt.

A Celldömölki Városi Általános Iskola 2007 szeptemberétől három általános iskola jogutódja. A Széchenyi utcai épületben működött az Eötvös Loránd Általános Iskola. Az iskola hagyományos Eötvös Loránd Fizikaversenyét 1993. május 24-én már regionális jelleggel rendezte meg. Ekkor avattuk fel az egykori kápolnában Kiss Sándor szobrászművész alkotását, a fiatal Eötvösről mintázott, félalakos bronz domborművet. A domborművet 2007-ben helyeztük át az új iskolaépület földszinti aulájába.


Eötvös Loránd 1919. április 8-án hunyt el Budapesten. Halálának 100. évfordulója alkalmából az Eötvös‑emlékév keretein belül az egész ország változatos programokkal emlékezik meg róla. Munkássága előtt tisztelegve – az emlékkiállítások, a megemlékezések, a tudományos rendezvények és a sportesemények mellett – a Kemenes Vulkán Park közreműködésével egy országos természettudományi versenyt rendezünk.

A versenyre ezen a weboldalon lehet regisztrálni. A verseny 2 online fordulóval indul, melyre 3 fős, hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulókból álló csapatok nevezhetnek 2019. február 18-tól április 20-ig, a 2. forduló lezárultáig.  A két online forduló eredményei alapján a 10 legeredményesebb csapatot meghívjuk Celldömölkre, ahol 2019. május 11-én, a Ság hegyen egy egész napos döntőre kerül sor.

A verseny célja, hogy a tanulók számára közel hozhassuk e kimagasló emberi tulajdonságokkal rendelkező tudós, közéleti és sportember személyiségét és eredményeit, megbecsültségét. Célunk továbbá, hogy egy kellemes hétvégét szerezzünk az idelátogató tanulóknak és az őket kísérő felkészítő tanároknak, ezért számukra szállást, étkezést és egyéb programokat is biztosítunk.

A versenyzőknek Eötvös Loránd életéről és munkásságáról elsajátítottakból, valamint az általános iskolai biológia, fizika, földrajz, kémia és természetismeret tantárgyak tananyagából kell számot adni tudásukról. A feladatsorok és a gyakorlati feladatok összeállításánál a NAT és a Kerettanterv előírásait vesszük figyelembe.

A feladatokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Centrum oktatóinak koordinálásával gyakorló pedagógusok állítják össze.

A verseny szabályzata itt olvasható.


                            Viola István                                                                       Söptei Eszter

                        intézményvezető                                                                       igazgató

         Celldömölki Városi Általános Iskola                                               Kemenes Vulkán Park


Támogatóink:​​​

   

    

           

     

​​

Regisztrálok »